Gratis verzending binnen NL vanaf €50.-



Kopi Ketiara bio

Deze koffie is een ervaring op zich, met zijn stoere karakter, pittige roosterprofiel en prikkelende specerijensmaak. De Kopi Ketiara is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffie uit Indonesië en heeft een fantastisch mooie, volle body en een lange nasmaak. Wij vinden hem ideaal als krachtige espresso of Turkse koffie, en verrassend zoet en vol uit de Kalita. Maar experimenteer vooral zelf!

In Indonesië wordt in het geval van gewassen koffie, een iets andere bereiding toegepast dan in de rest van de koffie wereld. Deze bereiding wordt Giling Basah ofwel Wet Hulling genoemd. Bij normale gewassen koffie wordt de hoornschil verwijderd op het moment dat de pergamino (ook wel parchement genoemd) droog is. In Indonesië willen de boeren niet wachten totdat de pergamino droog is en wordt de hoornschil verwijderd terwijl de koffie nog nat is. Dit wordt Giling Basah genoemd ofwel Wet Hulling. Dit is mede de oorzaak van de typische Indonesië smaak.

Land van herkomst Indonesië
Regio Sumatra
Groeihoogte 1200-1500 meter
Verwerkingsmethode Gileng Basah
Smaakprofiel Robuust & Pittig
Smaaktonen Kruidig, aards en zoet
Aanbevolen zetmethodes Aeropress, cafetière, espresso, espressopotje, filter
Koffiesoort 100% arabica
Roast Dark roast
Biologisch Ja
Cafeïne Met cafeïne
Inhoud verpakking 250, 500 of 1000 gram
Wissen

Vanaf 9,50

 10% korting bij 3 kg, 15% korting bij 6 kg